Сиенит

Дейността на фирмената група Сиенит започва през 1994 година с основаването на първото от дружествата – Сиенит ООД. Първоначално компанията развива предимно жилищни проекти в съответствие с търсенето на тогавашния пазар на строителни услуги. Преломен момент в развитието е появата на първите чуждестранни инвестиции „на зелено“ на Фереро Германия, Миролио Италия, Либхер Германия и Сокотаб Швейцария. Чрез реализация на проектите на тези и други инвеститори в периода 1996-2003 Сиенит натрупва сериозен опит в индустриалното строителство.

С разширяването на дейността и обособяването на строителните услуги в отделни фирми се сформира групата Сиенит Холдинг, която трябва да обедини и оптимизира процесите на комплексното изпълнение на инвестиционни проекти.

След задълбочен анализ на трудностите за инвеститорите на индустриални проекти „на зелено“ стартира създаването на индустриални зони с цел ускоряване на процеса на реализация на инвестиционните проекти. Сиенит Холдинг създава първите индустриални зони в България – Индустриално-търговска зона „Марица“ и Индустриална зона „Раковски“, в които за седем години са осъществени инвестиции за близо 1 милиард евро.
С развитието и разширяването на дейността фирмите от групата участват в строителството на знакови проекти в град Пловдив, в значими инфраструктурни и екологични обекти в страната, както и в различни лотове на Метрополитен град София. През 2012 година Сиенит Холдинг изгражда най-големия соларен парк в България.

2013 година бележи началото на най-мащабния проект на Сиенит Холдинг в сътрудничество с партньори и общинските ръководства – Тракия икономическа зона. Целта на този проект е да обедини всички индустриални зони около град Пловдив с цел оптимизация на услугите, предоставяни на местни и чуждестранни инвеститори. Тракия икономическа зона ще разполага с над 7 000 000 кв.м. площ за осъществяване на инвеститорските интереси.

В своята двадесет годишна история Сиенит Холдинг е реализирала над 140 обека – индустриални, жилищни, търговски и административни с обща площ над 1 700 000 кв.м и над 80 поръчки за инфраструктура. Групата продължава да се доказва в строително-инвестиционния процес като основна цел е усъвършенстване на качеството на предоставяните услуги и проекти в съответствие с най-актуалните световни технологии, иновации и критерии за качество.

„Сиенит холдинг” АД е една от най-мощните български фирми в сферата на строителството и инвестициите. Дружеството е водещ строителен предприемач и ключов изпълнител на българския строителен пазар, благодарение на дългогодишния си опит в изграждането на крупни промишлени, логистични, инфраструктурни, енергийни, търговски, ваканционни и жилищни обекти. Разполага с голям екип от професионалисти и пълната гама машинно оборудване.

Разнообразната дейност се реализира чрез създаване и участие в редица дъщерни дружества, всяко от които със специфичен предмет на активност.„Сиенит холдинг“ инвестира в собствени проекти, както и извършва класическа строителна работа по поръчка на инвеститори. Дружеството изгради промишлените и логистични обекти на световни концерни като „Ферерро“, „Либхер“, „Сокотаб“, „Кауфланд“ и др. Участва в построяването на новия терминал на летище София, фирма от холдинговото дружество изпълнява част от строително-монтажните работи на софийското метро. Сегмент от дейността е и изграждането на фотоволтаични паркове, както и на бетонови фундаменти за ветрогенератори.

„Сиенит Холдинг“ АД е пионер в създаването и развитието на индустриални зони в България. През 2005 г. компанията реализира първата индустриална зона в страната – зона „Раковски“, подкрепена от местната общинска власт, Българската агенция за инвестиции и Германо-българската индустриално-търговска камара.В момента дружеството разработва 5 индустриални зони около Пловдив – Марица, Раковски, Калояново, Куклен, Калековец и е в основата на най-голямата българска икономическа зона „Тракия“. Повече информация за индустриалните зони може да видите на /линк към сайта на зоните/.

„Сиенит холдинг“ реализира съвместни проекти с чужди инвеститори от Израел, Италия, Великобритания, Китай. Акционерното дружество работи също с държавата и общините под формата на публично-частно партньорство.

Уеб сайт:
www.sienit.com

Show Comments